Enzymen de heldhaftige helpers bij het afvallen

Essentiële enzymen? We weten allemaal dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor onze gezondheid. De vaak ondergewaardeerde lichaamshelpers zijn “enzymen”. Het zijn de wonderbaarlijke eiwitten die vele chemische processen aansturen in het lichaam.

Enzymen worden ook in waspoeder gebruikt, het lost de eiwitten op in hardnekkige voedselvlekken.

Enzymen staan nooit zo in de schrijnwerpers als andere voedingsstoffen we hebben allemaal wel eens wat over vitamines en magnesium gehoord, maar zelden hoor je iets over wat Trypsine doet.

Ontdekking van de werking van enzymen

Duitse chemisch onderzoeker Eduard Buchner, heeft ontdekt dat gist zelfs de mogelijkheid heeft om een product van structuur en eigenschap te laten veranderen als alle levende gistcellen verwijderd zijn. De wetenschapper stelde vast dat de enzymen het actieve ingrediënt was in het gistings- proces. Sinds deze ontdekking is het onderzoek naar enzymen zeer belangrijk geworden voor het begrijpen van de processen in het menselijk lichaam.

Werking van Enzymen

Enzymen werken in ons lichaam als een soort Katalysator. Het zet energie om in een voor ons lichaam bruikbare vorm. Sommige enzymen krijgen hier bij hulp van de co-enzymen. Deze co -emzymen binden aan een eigen enzym en helpen de enzym hun specifieke taak te vervullen. Al hoewel enzymen vele taken  vervullen in het lichaam richten we ons voor nu alleen op de spijsvertering.

Spijsvertering en enzymen.

In het spijsverteringssysteem worden diverse essentiële enzymen? geproduceerd die alleen voor de spijsvertering fungeren. zoals in de speekselklieren, in de maag, en in de alvleesklier. Pepsine ( in de maag) en trypsine (in de alvleesklier) breken eiwitten af Amylase en lipase worden beiden in speekselklieren geproduceerd. Waarbij amylase werkt aan de koolhydraten en lipase de vetten aanpakt.

Door dat deze enzymen macronutriënten afbreken kunnen micronutriënten door onze darmwand heen via onze bloedbaan door ons lichaam verspreiden. Onder de micronutriënten verstaan we de vitamine en mineralen uit ons voedsel. Zonder deze enzymen zouden deze micronutriën gewoon door ons systeem gaan zonder te worden opgenomen in de bloed baan. Dit maakt enzymen essentieel voor een evenwichtige voeding.

Essentiële enzymen

De toenamen van chronische ontstekingen en infecties worden vandaag de dag steeds vaker gekoppeld aan de innamen van minder voedzame, en vaak verwerkt voedsel. Ook stress en een zittende levensstijl zou een  rol kunnen spelen bij de toenamen van de verschijnselen.

Enzymen zouden kunnen helpen deze Imflammatoire-stress te verminderen. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van artrose-gerelateerde pijn. Enzymen zijn krachtige oxidanten die vrije radicalen (schade van buitenaf) die weefselschaden toebrengen, kunnen helpen terugdringen.

Uit onderzoeken is gebleken dat naar maten we ouder worden, de enzymen slechter gaan werken in ons lichaam. Dit is vooral het geval als ouder worden, gepaard gaat met een chronische ziekte. Een goed uitgebalanceerd dieet met alle noodzakelijke vitaminen en mineralen helpt dan de enzymen effectiever te werken.

Spijsvertering-gerelateerde symptomen door Enzymen te kort?

Het onderzoek dat enzymen te  kort de oorzaak zou zijn voor spijsvertering-gerelateerde klachten zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel is voor als nog niet duidelijk gebleken.

Dergelijke klachten kunnen in verband worden gebracht met een  onvoldoende werkende pancreas. Ook een voedsel-intolerantie of gebrek aan evenwichtige voeding kan de boosdoener zijn. Het kan de moeite waard zijn uw voedselpatroon aan te passen. Helpt dit niet, dan kunnen de enzymen met een paar simpele veranderingen vermeerderd worden.

Enzymen vermeerderen

Zou u meer van deze Enzym-helden in uw systeem willen hebben om bijvoorbeeld uw spijsvertering te verbeteren? Dit is mogelijk door enzymrijk voedsel tot u te nemen. Enzymen zijn erg warmte gevoelig. Denk maar aan wat er gebeurt bij het uitspoelen van bloedvlek in kleding met heet water: de eiwitten gaan kapot en stollen. Een gele vlek blijft achter.

De enzymen  gaan door hitte kapot, het is daarom  het beste om rauwe en gefermenteerde levensmiddelen te kiezen.

Gefermenteerd voedsel, is voedsel wat is bereid door gebruik van bacteriën, schimmels en gisten. Deze zorgen er voor dat bepaalde stoffen in het product in een andere vorm worden omzet hierdoor veranderd de geur, kleur, smaak en zelfs de vorm.

Voorbeeld van zulke producten zijn Yoghurt, zuurkool, kaas, sojasaus en azijn, gepekelde groenten (en niet alleen augurken), traditionele Aziatische kimchi salade, dranken zoals kombucha en kefir. Een goed idee is om een gegist drankje te combineren met fruit in een smoothie.

Enzymen rijk koken

Papaya en enzymenGefermenteerde levensmiddelen bevatten tal van actieve enzymen

Fruit is altijd goed. Papaja en ananas bevatten de enzymen papaïne en bromelaïne die ontstekingen en infecties kunnen helpen tegen gaan.

Vitaminen en enzymen.

De vitamine innamen word  door dit verhaal niet minder belangrijk . Veel co-enzymen komen voort uit vitaminen. Een dagelijks voedingsgewoonte gebaseerd organische whole-foods, met alle essentiële macro- en micronutrïenten, en zo min mogelijk verwerkte ingrediënten, zullen de essentiële enzymen in aantal vergroten. Uw algehele gezondheid zal zo verbeteren met behulp van deze verborgen helden “Enzymen”.

voor 100% natuurlijke en zeer hoogwaardige voedingssupplementen  met o.a essentiële enzymen kunt u terecht bij onderstaande link.
Meest doeltreffende combinaties uit de natuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *