Misleidende informatie”Light”producten veroorzaken Vetzucht

Vetzucht zegt het al. Het is logische te denken: om van vetzucht af te komen, moeten we vet uit ons alledaagse dieet schappen. Niets is minder waar, deze misleiding heeft volgens wetenschappers tot deze westerse vet zuchtige epidemie geleid. We Hebben juist bepaalde vetten nodig voor een goede energie verstrekking, en dus een goede verbranding.

Vele light producten hebben ze de label “0% fat” gegeven, 0,1 calorieën of alleen natuurlijke suikers. Deze als “gezonde” gepresenteerde producten, zijn een pure misleiding van wat ze in werkelijkheid zijn. Deze producten bevatte vele suikers met schuilnamen, zoals sucrose en fructose en vele anderenamen.

Suiker vervangers

De suikers “Surcrose” (wat de andere naam voor tafelsuiker is ), “Fructose” en  nog zeker 50 andere suikervervangers, zijn net zo slecht als gewone suikers. Het gevaar zit hem er in dat men denkt dat ze goed bezig zijn, en ongelimiteerd deze light producten kunnen nuttigen, er zit tenslotte geen vet in.

In de jaren 80 zijn de grote marktleiders van de voedsel keten, labels aan voedsel en dranken gaan geven, zoals “light” en “0% fat”, maar ook schuilnamen aan suiker gaan geven. Ook word de indruk gewekt dat een grote hoeveelheid fructose (zoals  in fruitsap ) gezond is. Helaas heeft deze schijnactie het probleem alleen maar verergerd.

Calorieën tellen

De maatschappij  ( na het in-koppertje van de voedselindustrie ) heeft de het probleem van overgewicht toegeschreven aan de hoeveelheid calorieën die worden genuttigd. Er zitten namelijk veel meer calorieën in vettige producten zoals noten, of koolhydraat rijke producten zoals brood, dan in verse gecentrifugeerde fruit.

De fruitsap zou een goed alternatief voor een koolhydraat rijk ontbijt moeten zijn. Zeer misleidend is dat de sappen van fruit de boosdoener zijn van de gewicht toenamen ( vooral rond de buik).

Het heeft allemaal te maken met de suiker die er in zit, “Fructose”. De vezels van het fruit die het volle gevoel zouden geven, zitten niet meer in het sap. Zo zou je met 2 appels al een goed vullend gevoel hebben, waar je met 1 glas sap van 4 appels geen verzadiging voelt. Wat overblijft in het gecentrifugeerde sap is pure suiker “fructose”.

Fructose

Fructose heeft de eigenschap om als vet opgeslagen te worden rond de organen. Daar door ontstaat een  omvang toenamen rond de middel. Dit verschijnsel word “Tofi” genoemd. Wetenschappers weten niet waarom precies daar het Fructose word opgeslagen als vet.

Wel is duidelijk dat veel gezondheid problemen veroorzaakt, juist door dit vet rond de organen. Gezondheidsproblemen die te verwachten zijn stofwisselings-ziektes zoals : Diabetes type 2, Obesitas, en Hartkwalen.

Wat doet suiker in het lichaam.

Als suiker het lichaam binnen komt, splits het zich in 2e ; “Fructose” en “glucose “, beiden maken een weg naar de lever. In de lever word het glucose meteen verwerkt, het word direct gebruikt voor energie, of opgeslagen voor later als een reserve batterij.

De Lever gaat anders om met de fructose, deze stof was vroeger zeldzaam en het lichaam heeft geen goed systeem om er mee om te gaan. De Fructose komt in de Lever, die dat niet nodig heeft. Als de reserve batterijen vol zit, zet de lever het snel om in vetcellen. Wat ontstaat is een vettige lever. Wat kan leiden tot Insuline resistentie en Diabetes.

Een deel van de vetcellen, ontstaan door Fructose, komen in de bloedbaan, omgezet in triglyceriden. Dit kan leiden tot Overgewicht , Aderverkalking en Hartkwaal.

 

Producten met Suiker vervangers

Om “laag calorieën” producten net zo goed te laten smaken, hebben de voedselproducenten er suikervervangers aan toegevoegd.

De calorieën in de suikers (ook de suiker vervangers) gedragen zich heel anders in de stofwisseling dan de calorieën in vet en Koolhydraten. Iets wat de suiker industrie met klem zal ontkennen. Dit is dan ook een 50 miljoen dollar bedrijf, en heeft veel grip op vele andere bedrijven.

De E nummers geven aan dat de suikervervangers door de voedselveiligheid als veilig zijn getest om te nuttigen. Er word echter niets gerept dat het effect het zelfde is op het lichaam als normale suiker, dat is namelijk ook veilig om te consumeren. Het enige wat de suikervervanger minder hebben zijn “calorieën”, en we weten nu dat calorieën niet het probleem hoeft te zijn.

Tabel Suiker vervangers

Sorbitolen E 420 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, ijs, sauzen
Mannitol E 421 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, ijs, sauzen
Isomalt E 953 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, ijs
Polyglycitolstroop E 964 IJs, jam, chocolade, snoep, kauwgom, ontbijtgranen, koek en gebak, desserts
Maltitolen E 965 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, ijs, sauzen
Lactitol E 966 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, ijs, sauzen
Xylitol E 967 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, ijs, sauzen
Erytritol E 968 Zuivelproducten, chocolade, snoep, kauwgom, koek en gebak, voedingssupplementen, frisdranken, ijs
Intensieve zoetstof
Acesulfaam-K  E 950 Groenten en fruit in blik of glas, jam, kauwgom, sauzen, koek en gebak, zoetjes, alcoholische dranken, voedingssupplementen
Aspartaam  E 951 Zuivelproducten, ijs, chocolade, ontbijtgranen, zoetzure vis in blik of glas, soepen, vruchtendranken, frisdranken
Cyclamaten  E 952 Fruit in blik of glas, jam, boterhampasta, koek en gebak, zoetjes, vruchtendranken, frisdranken, alcoholische dranken
Sucralose  E 955 Zuivelproducten, groenten en fruit in blik of glas, jam, snoep, sauzen, soepen, frisdranken, alcoholische dranken
 oorsprong voedingscentrum

Het is dus duidelijk dat we ons niet moeten laten verleiden door suikervervangers, deze  hebben het zelfde effect op het lichaam als tafelsuiker. Suikervervangers die als suiker op het lichaam reageren zijn makkelijk en direct te herkennen : Ze smaken namelijk allemaal “ZOET”

———————————————————————————————————————–

Er is een manier om van de suiker verleiding af te komen. Ben jij het zat om een slaaf te zijn van je “Sugerrush” Bekijk dan de onderstaande website.

Naar de suikervrij website

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *