Sportief zweten gaat veroudering tegen?

Het in het zweet werken met een goede lichamelijke training heeft vele voordelen. Van gewichtsverlies, stress verlichting, gezonde werking van het hart tot een goed geestelijke welzijn. Het lichaam in het zweet werken is dus goed voor de lichamelijke-, en geestelijke gezondheid. Maar kan ook de eerste tekenen van veroudering tegen gaan, en zelfs verbeteren.

 http://healthygoodlife.nl/sportief-zweten-…eroudering-tegen/

 

Aerobic Activiteiten

Aerobic activiteiten zijn de meeste zweet producerende lichamelijke bewegingen. Kracht, Flexibiliteit, conditie, en uithoudingsvermogen komen hier bij kijken. Net zoals bij – Hardlopen, fietsen, spinning, roeien, en Steps. Voetbal, basketbal of tennis leveren ook een zweterige aerobic training op, door dat deze hardlopende onderdelen bevatten. Alle Aerobic activiteiten verbeteren en cardiovasculaire gezondheid. Ook verbetert het de uithoudingsvermogen en zorgt voor verbranden van calorieën.

Vet verbranding

Een van het meest aangehaalde reden om zich in het zweet te werken, is om er goed uit te zien. Actieve aerobic training is absolute de beste activiteit om lichaamsvet te verbranden. Zo kan het lichaamsgewicht onder controle gehouden worden. Goede zweterige trainingen kunnen de uitkomst zijn bij het gevecht tegen cellulitis. Je kent het wel; het bobbelig ingedeukte lichaamsoppervlakte op de heupen, dijen en billen.

Door de verbeterde bloeddoorstroming in het gelaat ontstaat een er een stralend voorkomen.

 

Meer voordelen van het in het zweet werken

Het actief sportief inspannen blijkt ook nog een positieve invloed te hebben bij het beschermen van het  lichaam op genetisch niveau. Uit een studie, gedaan door de universiteit McMaster in Ontario, is naar voren gekomen dat; frequente actieve lichaamsbeweging help bij het tegen gaan en zelfs verbeteren van vroege-tekenen van veroudering. Dit door voorkoming van Mitochondriale DNA uitputting en mutaties.

De cardiovasculaire conditie die ontstaat door het sportief in het zweet werken, heeft een preventieve uitwerkingen op bekende gezondheidsproblemen. Het helpt bij het voorkomen van een beroerte, diabetes, hoge bloeddruk, hartaanval en nog veel meer.

Door sporten voelt men zich gelukkiger

Het in het zweet werken op de sportschool, zorgt er voor dat er endorfine vrij komt in het lichaam: De”geluks-gevoel-neurotransmitters” van de hersenen. De endorfine zorgt voor een beter humeur.

Regelmatige sportieve lichaamsbeweging kan klachten verlichten die horen bij milde depressie en stres. Het meer actief zijn overdag kan ook gunstig zijn voor de kwaliteit van de nachtrust s’nachts.

We kunnen stellen dat geregeld sportief zweten zorgt voor een gelukkiger en gezonder lichaam, zonder wallen onder de ogen. Al deze voordelen maken het zelfs nog makkelijker om de aandacht op alle positieve aspecten van je leven te richten.

Annemiek

Bron: The art of growing young/lifeplus magazine

http://www.paypro.nl/producten/Fit-in-4-Minuten_Video_Coaching_Programma/35012/61296

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *